For et uforpligtende tilbud:
Ring 31170011
eller skriv

Gode råd

Når vi kommer hjem fra ferie, er det typisk med gode oplevelser i kufferten. De seneste år er der dog flere og flere danskere, der også har fået væggelus med hjem fra udlandet.

Væggelusen kan være et meget ubehageligt bekendtskab, da de kan være svære at slippe af med. Væggelusene lever af blod og kommer typisk frem om natten, så det første tegn på væggelus vil ofte være røde og kløende bid på kroppen. Har du mistanke om, at du har været udsat for væggelus på din rejse, skal du vaske tøj, sengetøj og lignende ved minimum 60 grader. Andre ting du har haft med på ferien, skal fryses ned i 48 timer.

Derudover kan det være nødvendigt at sprøjte med insektmiddel.   

Har du mistanke om, at du har fået væggelus med hjem fra ferie, så kan du kontakte SCAN•KILL på mail@scan-kill.dk eller på tlf. 31170011

Som de fleste nok er klar over, så er rotter skadedyr. Rotter holder sig fortrinsvis i kloakken, men hvis de finder en vej ind i et kælderrum, et loftsrum eller lignende, så gør de det gerne. De har nemlig brug for steder, hvor de kan yngle i fred. Rotter kan både bære på sygdomme, der kan overføres til mennesker og gøre skade på dit hus. Derfor er hurtig og effektiv bekæmpelse af rotterne vigtig.

Hvordan ved jeg om, der er rotter i mit hjem?

Hører du lyde fra dit loft eller under dit gulv, kan det være tegn på rotter, mus eller mår. Rotternes lyde kendetegnes dog ved kraftig gnaven, hvin og skrig. Andre tegn på at der er rotter i huset, kan være en skarp lugt eller små huller i gulv eller væg. Du kan også finde rotteafføring, der typisk ligger samlet i modsætning til mus, der lægger deres ekskrementer overalt.

Hvordan er min pligt i forhold til at forebygge rotter?

Som husejer har du pligt til at holde dit hjem i forsvarlig rottesikret tilstand og holde rimelig orden, så rotterne ikke får for gode forhold. Så har du set en rotte udenfor, er det vigtigt at sikre dig, at de ikke får adgang til huset.

Kontakt SCAN-KILL for rottebekæmpelse i Nordjylland
Den mest effektive måde at sikre sig mod rotter, er at sørge for at de ikke kan komme ind i huset. Rotter kommer typisk ind via kloakken og kan derfor stoppes med en rottespærre. En rottespærre installeres i kloakken og blokerer rotternes adgang og sikrer samtidig, at spildevand frit kan løbe væk.

Du kan også med fordel sørge for at holde dørene lukket i vinterhalvåret, og holde dem lukket hvis der er kloakarbejde i området.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har rotter?

Er skaden sket, har du pligt til at kontakte kommunen f.eks. via borger.dk og anmelde, at du har observeret rotter enten i dit hjem eller på din grund.

Kommunen kan hjælpe med bekæmpelse af rotterne f.eks. med en rottefanger. Du skal dog selv dække eventuelle skader, som rotterne har lavet på dit hus. Derfor anbefaler vi, at du skal sørge for, at rotterne ikke kommer ind i huset i første omgang og laver skader.

Kontakt os på tlf. 31 17 00 11 eller mail@scan-kill.dk og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at undgå rotter i dit hjem.