FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD: RING 31170011 eller skriv
MENU

Gåsebiller - en ubuden gæst i din have

Gåsebillen er en ubuden gæst, der kan gøre livet surt for haveejere og deres græsplæner. Det er ikke selve gåsebillen, der er som sådan er problemet, men i stedet deres larver der primært lever af fine græsrødder. De kan være med til at ødelægge græsplænen og give både dødt og vissent græs.

Hvordan ser en gåsebille ud?

En gåsebille er cirka en centimeter lang og er typisk rødbrun på bagkroppen. Gåsebillen har en blågrøn metallisk farve på hoved og bryst. Nederst på siden her er der et eksempel på, hvordan en gåsebille ser ud.

Gåsebiller - hvornår?

Gåsebiller viser sig typisk om sommeren og i et kort vindue på cirka 14 dage sidst i maj og i starten af juni måned. Herefter graver hunnerne sig ned og lægger æg, der senere bliver til gåsebillelarver. Derfor er en sværm af gåsebiller i den periode også et tegn på, at laverne dukker op 3-5 uger senere.
Når larverne dukker op, angriber de græsplænen, hvilket kan føre til brune pletter af vissent græs. Det kan stå på hele sommeren frem til oktober, hvor de går i hi.

Hvilken skade foretager gåsebiller?

Udover at larverne angriber græsplænen og derved kan lave pletter af vissent græs, risikerer du også, at fugle hjælper til med skaderne. Fuglene spiser nemlig larverne og kan derfor finde på at hakke i græstæppet for at få mulighed for at spise larverne. Udover de mange forskellige fugle, der spiser gåsebillerne og deres larver, er der også flere andre dyr såsom ræve, pindsvin og spidsmus, der gerne spiser gåsebiller og gåsebillelarverne. Derved kan gåsebillerne blive et trætplaster til andre 'ubudne' gæster.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har gåsebiller?

Har du allerede har gæsebiller i din have, er der forskellige metoder at bekæmpe dem på. Du kan f.eks. lokke gåsebillerne væk fra græsset med en dyb, hvid tallerken fyldt med vand. Således kan gåsebillerne drukne i vandet, og du kan på den måde selv være med til at gøre livet surt for skadedyrene.
Det kan også være nødvendigt med professionel og effektiv hjælp til at skaffe dig af med gåsebillerne og deres larver. I så fald kan du kontakte os på tlf. 31 17 00 11 eller mail@scan-kill.dk. Vi har mange års erfaring med skadedyrsbekæmpelse og kan også hjælpe dig med at slippe af med gåsebillerne.