For et uforpligtende tilbud:
Ring 31170011
eller skriv

Kornsnudebiller

Kornsnudebillen er kendt for sin store appetit for korntyper som f.eks. hvede, byg og havre. Den lever ikke ude i den fri natur men opholder sig derimod på kornlagre, og liver især op om foråret og sommeren, hvor vejret bliver varmere. Billen er 2-5 mm lang og er særligt kendetegnet ved at have en lang, tynd snude. Derudover findes den i både rådbrun, mørkebrun og sort, hvilket afhænger af billens alder.

Problemer

Kornsnudebiller er en plage, som blandt andet går ud over mange landmænd. Problemerne opstår, når kornsnudebillen får mulighed for at leve under varme og fugtige forhold. Det medfører, at æglægningsmodne biller lægger æg inde i kornkernerne, hvor disse æg udvikler sig til larver. Larvernes stofskifte får fugtigheden og temperaturen i kornet til at stige, hvilket kan resultere i svampevækst i kornet. Når larverne udvikler sig til voksne biller, æder disse sig derefter ud af skallen på kornet. Det resulterer derfor i beskadiget korn. 

Bekæmpelse af kornsnudebiller

For at undgå økonomisk tab ved skade på stadigt dyrere korn og foderstoffer bør man sikre sit kornlager ved at forebygge angreb fra kornsnudebiller. Dette gøres bl.a. ved at holde lave temperaturer i kornlagre og siloer samt undgå fugtige forhold, da disse ellers skaber et slaraffenland for kornsnudebiller. Men er uheldet ude, er korngasning en effektiv metode til at blive kornsnudebiller kvit. Bemærk dog at bekæmpelse med giftgas kun må udføres af autoriserede skadedyrsbekæmpere, hvilket vi naturligvis er hos SCAN•KILL.

Så kontakt os og få et tilbud på korngasning, hvis du vil sikres mod kornsnudebillen.

Priser

Se vores prisliste her!