FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD: RING 31170011 eller skriv
MENU

Murbier

Murbier er insekter, hvis udseende minder om honningbiens. Til forskel for honningbien er murbien dog en smule mindre, og dens bagkrop er kendetegnet ved hvidlige og mørkegrålige striber. Murbiens naturlige levesteder er i kalk og ler, hvor den ynder at lægge rede, og de er særlige aktive i sommermånederne.
 

Problemer

Da murbien ynder at bosætte sig i kalk og ler, går det ofte ud over fugerne i murstensbygninger - især hvis mørtlen er dårlig i forvejen. Har du besøg af murbier, kan det ses i form af små huller i fugerne. Især i sommernånederne vil du kunne se det på de solvendte murflader. Konsekvensen af murbiers besøg kan i værste fald være, at murværket styrter sammen. Derudover kan det resultere i frostsprængninger og fugtskader, da der er mulighed for, at vand kan trænge ind de steder, hvor fugerne er nedbrudte.
 

Bekæmpelse af murbier

I juni-august er murbierne særdeles aktive, og det kan derfor være en god idé at foretage skadedyrsbekæmpelse. Dette sker ved, at de angrebne murflader sprøjtes med bekæmpelsesmiddel. Efterfølgende er det muligt at udkradse fugerne og lave nye fuger af stærkere materiale, så fremtidige angreb forebygges.

Hvis du ønsker inspektion og bekæmpelse af murbier kan du kontakte SCAN•KILL på mail@scan-kill.dk eller på tlf. 31170011
 

Priser

Se vores prisliste her!